Гейминг-звярът Acer Predator 21X: „убийство“ с един поглед

Acer Predator 21X предизвика маниаците-геймъри с извития си дисплей и невероятни характеристики

Acer Predator 21X предизвика маниаците-геймъри с извития си дисплей и невероятни характеристики

Гейминг-звярът Acer Predator 21X „кацна“ и у нас, за да предизвика маниаците в игрите с извития си екран и дизайн в стил „летящата чиния от „Денят на независимостта“.

Проектиран да следи погледа на играча в реално време, този геймърски лаптоп има повече от всичко за справяне с всяко мега-натоварване. Извитият, кинематографичен 21:9 дисплей със 120Hz и G-SYNC е комплектуван с двойка Nvidia GeForce GTX 1080 GPU в SLI.

Външният му вид със сигурност грабва вниманието, но друго е, което го задържа трайно, благодарение на специализирания модул за проследяване на погледа Tobii Eye-tracking, разположен в тъмна лента в долната част на екрана. Този модул действително доста ловко следи погледа на играча, така че маниаците могат да „убиват с един поглед“ по време на игра.

Шефът на Acer в България Данаил Вълков даде старт на вълнуващо събитие - представяне у нас на геймърския звяр Acer Predator 21X, който дебютира преди броени дни на CES 2017 в Лас Вегас

Шефът на Acer в България Данаил Вълков даде старт на вълнуващо събитие – представяне у нас на геймърския звяр Acer Predator 21X, който грабна вниманието на CES 2017 в Лас Вегас

След кратко и лесно калибриране човек наистина може де играе с поглед – е, за да предприеме действие, все  пак ще трябва да прибегне до натискането на съответния бутон. Без съмнение вграждането на системата за проследяване на погледа е нововъведение, което може да се счита за най-успешната еволюция отвъд физическите клавиатура и мишка.

Отвътре мега-машината с 21-инчов екран крие седмо поколение Intel Kaby Lake Core i7 7820HK с възможност за овърклок, 64GB 2,4GHz DDR4 памет и място за до 4 SSD диска в масив RAID 0, както и „обикновен“ твърд диск. За да работи гладко, всичко това е придружено от фантастична охлаждаща система.

Acer Predator 21X ловко следи погледа на играча, така че маниаците могат да „убиват с един поглед“ по време на игра

Acer Predator 21X ловко следи погледа на играча, така че маниаците могат да „убиват с един поглед“ по време на игра

Пет вътрешни вентилатора и девет топлопровода се грижат всички вътрешни компоненти да са постоянно облъхвани. Самите вентилатори имат променлива геометрия на лопатките. Освен това всички охлаждащи модули са подредени V-образно по начин, който позволява съвършеното засмуквне, преминаване и изхвърляне на на въздуха.

„Тук са вградени всички възможни закони на термодинамиката“, както се изрази и мениджърът от Acer Васил Василев по време на дебюта на Predator 21X в съботния следобед в игровата зала Playground в търговския център Парадайс.

В геймърския лаптоп Acer Predator 21X са вградени „всички възможни закони на термодинамиката", заяви Васил Василев

В геймърския лаптоп Acer Predator 21X са вградени „всички възможни закони на термодинамиката”, заяви Васил Василев от Acer България

За управление на игрите машината разчита на механична Cherry MX клавиатура. LED подсветката е проектирана така, че за всеки бутон има отделен осветителен диод – маниаците могат да програмират подсветката така, че да дефинират предпочитан цвят за всяко копче.

Отдясно на клавиатурата има пространство за числова клавиатура, като тази тук изненадва със смайващ номер – тя може да бъде преобърната, за да се превърне в тракпад.

За подобаващ завършек на чудовищната конфигурация Predator 21 X е оборудван с 8-клетъчна 88Whr батерия и трилентова Hi-Fi озвучителна система с общо 6 говорителя за високи, средни и ниски честоти.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Гейминг-звярът Acer Predator 21X: „убийство“ с един поглед”

добавете коментар...

  1. Пешо

    “https://www.youtube.com/watch?v=9zcT6QmQW8I”

    9000 долара!

  2. Anonymous

    Цена

Коментар