Seagate затваря HDD завод, хиляди съкратени

Производителят на твърди дискове Seagate затваря един от най-големите си заводи и уволнява всички работници. Този ход на HDD гиганта е част от мерките за намаляване на разходите.

По-конкретно, компанията затваря фабриката си в Суджоу, Китай – най-големия завод на компанията за асемблиране и финално тестване на HDD устройства, съобщи AnandTech.com. Предприятието, разгърнато на площ от 102 хиляди кв. метра, мина във владение на Seagate с покупката на Maxtor през 2006 г.

Твърди се, че заводът е спрял производство преди време, а сега компанията уволнява работниците в предприятието, чийто персонал възлиза на около 2200 души.

След затваряне на завода в Суджоу, на Seagate ще останат две вертикално интегрирани фабрики за производство на твърди дискове – в Уси, Китай и Корат, Тайланд. Seagate затваря предприятието в Суджоу, поради липсата на мощности в него за производство на компоненти за HDD, за разлика от останалите два завода.

С подобен ход Seagate ще оптимизира логистиката, тъй като ще отпадне необходимостта от доставка на компоненти в заводите за HDD. Това поставя под въпрос и съдбата на предприятията на Seagate, които произвеждат само отделни части за твърди дискове.

Коментари по темата: „Seagate затваря HDD завод, хиляди съкратени”

добавете коментар...

  1. Защо затварят ?

    Истински ренесанс на геймърските РС

    автор: TechNews.bg дата: 19/01/2017 13:21 коментари: 0

    Продажбите достигнаха рекордно високи стойности през 2016 г.

  2. hdd

    мерките за намаляване на разходите

Коментар