Нови Premier SSD на Adata идват с 3D NAND памет

Premier SC660H и Premier SV620H са част от стратегията на Adata за преход към 3D NAND Flash във всички свои нови SSD устройства

Premier SC660H и Premier SV620H са част от стратегията на Adata за преход към 3D NAND флаш памет във всички свои нови SSD устройства

Обновени версии на външните SSD дискове Premier SC660H и Premier SV620H пуска на пазара тайванският производител Adata Technology, познат добре на потребителите у нас.

Новите устройства са част от стратегията на компанията за преход към 3D NAND флаш памет във всички свои SSD. Двата модела разполагат с 3D TLC NAND памет вместо традиционната 2D NAND и съответно са по-надеждни, издръжливи и производителни.

Свързването на SSD-тата към компютри става чрез интерфейс USB 3.1 Gen 1, а благодарение на 3D NAND технологията обновените версии ще се предлагат с капацитет 256GB и 512GB вместо 240GB и 480GB при оригиналните SC660/SV620. Скоростта достига 440MB/s при четене и 430MB/s за запис и при двата модела.  

SC660H е ултратънък и надежден SSD. Моделът има дебелина от 9,6 мм и тежи едва 73 грама. Изработката на корпуса включва релефно галванично титаниево покритие, което гарантира висока степен на устойчивост при удари, надрасквания, отпечатъци от пръсти и други подобни въздействия.

SV620H идва с подобрен дизайн. Това е лек SSD с компактни размери и имитиращо пясък титаниево покритие, което го прави устойчив на удари и надраскване. Плоските му страни са издигнати с 0,75 мм, така че дори, когато се постави върху бюро или друга повърхност, рискът от нежелани драскотини е минимизиран. Теглото му е 76 грама и също като SC660H има синя LED индикация за активност.

3D TLC NAND технологията, използвана и при двата външни SSD диска, е по-надеждна от 2D NAND и позволява съхраняване на по-голям обем данни в същия компактен форм фактор. Съответно обновените SC660H и SV620H предлагат повече пространство от своите предшественици и потребителите ще могат да избират между 256GB и 512GB капацитет при същия разход на енергия, което запазва живота на батерията. И двата модела са абсолютно безшумни и не се нагряват.

Коментар