Сложиха тракери MyKi Pet на кучетата-спасители

Кучетата-спасители в цялата страна бяха оборудвани с проследяващи устройства

Кучетата-спасители в цялата страна бяха оборудвани с проследяващи устройства

Всички кучета-спасители на Български червен кръст получиха като дарение нови каишки с вградено проследяващо устройство от ИТ компанията Алтерко Роботикс. Общо 23 самоотвержени кучета вече са оборудвани с GPS/GSM тракера MyKi Pet. Устройството работи със SIM карта на Мтел.

Тракерът MyKi Pet разполага със собствена каишка, но може да бъде сложен и на всяка друга. Устройството ще повиши не само сигурността на кучетата-спасители, но и на спасителните акции, провеждани ежемесечно от БЧК.

MyKi Pet е мног лек, прикача се към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон, поясни Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Компанията организира и специално обучение за екипите на спасителните служби на БЧК за работа с тракера и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка Алтерко Роботикс ще подобри продукта и услугата и за останалите потребители.

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – само 28 грама. С размери 45х37х17 мм, влаго- и прахоустойчивост той е подходящ както за домашни любимци, така и за специализирани кучета спасители и водачи, а цената му е 30 лв.

Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi, като е и един от малкото тракери на световния пазар с локализация на закрито. Благодарение на MyKi Pet, собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение.

MyKi Pet има уникална функция – чрез него можете да научите животното да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Например, можете да му подадете звукова команда и то да дойде при вас, без да го викате или да му подсвирквате.

Коментар