Предлагат компютърни аксесоари за кучета

Клавиатура, слушалки и микрофон ще зарадват домашните любимци
(снимка: HyperX)

Компанията за геймърски продукти HyperX, собственост на HP, обяви партньорство с организацията Pets Lifestyle and You (P.L.A.Y.), в рамките на което ще бъдат създадени меки играчки под формата на клавиатура, слушалки и микрофон за кучета, базирани на популярните HyperX устройства.

„Ние всички сме геймъри”, казва маркетинг директорът на HyperX Стефани Уинклер, цитиран от PCMag. Очевидно компанията се надява, че геймърите, които притежават кучета, ще купуват специални аксесоари, за да играят с техните домашни любимци. Трудно е да се каже дали подобна идея ще проработи.

Що се отнася до самите нови продукти, клавиатурата Alloy Keybark е базирана на модела HyperX Alloy Origins 60, слушалките Cloud Arfa са направени на основата на устройството Cloud Alpha, а микрофонът PAWdcast е модификация на Quadcast S.

Дизайнът на новите компютърни аксесоари не включва обичайните USB портове и RGB подсветка. Вместо това, устройствата са способни да издават силни скърцащи звуци, което може да е от ключово значение за успеха им, предвид факта, че са предназначени за кучета.

Един от авторите на портала PCMag тества новите продукти върху своето куче. Той отбелязва, че домашният любимец се интересува най-много от скърцащата клавиатура и не само от звуците, но и от меката ѝ текстура. Първоначално кучето отказало да носи слушалката, но след известно време свикнало с нея.

Цените на компютърните играчки за кучета ще варират от $10,99 до $15,90 на дребно. В допълнение, клиентите ще могат да закупят придружаваща постелка Pulsefur за своя домашен любимец в среден или голям размер на цена съответно $65 или $79. А пакет HyperX от клавиатура, слушалки и микрофон ще се предлага за $37,50. Продажбите ще започнат този месец.

Коментар