Българска смарт камера мери температурата за 0,5 сек.

При засичане на температура над 37,3°C камерата влиза в предупредителен режим
(снимка: Алтерко Роботикс)

Българска компания представи нов смарт продукт на пазара – умна камера за дистанционно измерване на телесната температура с точност от +/- 0,3°C. MyKi Tcam на Алтерко Роботикс е решение за превенция на епидемии, включващо скрининг на телесната температура и интелигентна система за предупреждение.

Самият скрининг отнема едва 0,5 секунди и при засечена температура над 37,3°C камерата влиза в предупредителен режим, като веднага се задействат вградените аларма и гласово предупреждение за наличие на висока температура.

MyKi Tcam е подходяща за употреба в офиси, заведения, хотели и други обществени места, където в момента е задължително измерване на температурата на посетители и служители. Устройството се предлага на цена от 699 евро без ДДС.

Камерата тежи 735 грама, а в основата ѝ има скоба със стандартна резба ¼ за монтаж на таван или под. Батерията на камерата е акумулаторна с USB захранване и издържа до 8 часа в режим на работа.

MyKi Tcam има вградено двупосочно аудио, което позволява провеждане на разговор при необходимост. При доближаване на камерата (на 1 м) тя автоматично напомня за измерване на температурата. Оборудвана е с OLED дисплей, на който в реално време се показва засечената температура, като същевременно тя се съобщава и гласово.

Всеки процес на измерване на температурата завършва за 0,5 секунди, а благодарение на високочувствителния сензор, прецизността при измерване е гарантирана – с точност до +/- 0,3 °C.

MyKi Tcam има вграден WiFi модул, който позволява свързване на устройството със смартфон, телевизор или компютър и видео наблюдение на живо. Това се осъществява с безплатно приложение FINDCAM Max, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Интелигентният интерфейс на приложението дава статистически данни за измерванията на температурата в реално време и позволява съхранение и достъп до данните за направените измервания и видео записи назад във времето.

Данните се съхраняват на вградената карта памет (128 GB), a приложението е мястото, където те са достъпни и могат да бъдат прегледани и анализирани по всяко време.

Коментари по темата: „Българска смарт камера мери температурата за 0,5 сек.”

добавете коментар...

  1. S

    Браво!!!

Коментар