YouTube премахна профилите на 3 кримски радио и ТВ канала

Кримски радио и ТВ канали бяха отстранени без предупреждение от YouTube
(снимка: CC0 Public Domain)

Видео платформата YouTube изтри акаунтите на един от основните кримски телевизионни канали „Крим 24”, както и на две други рускоезични информационни агенции – „Anna News” и „News-Front”, без предварително известие.

От трите медиите завяват, че са изпратили официално запитване към службата за поддръжка на YouTube с цел получаване на повече информация относно конкретните причини за премахване на тяхното съдържание от платформата, но до момента остават без отговор.

„Това беше направено след три години успешно сътрудничество без предупреждение и обяснения. Около 30 хиляди абонати и милиони гледания, както и вашите харесвания и коментари. Всичко това изчезна по прищявката на служители на американския видео хостинг”, коментираха от „Крим 24“.

В допълнение, от медията заявиха, че очакват YouTube да възстанови достъпа до всички техни видеоклипове и програмни емисии и да реактивира пълен достъп до видео канала за всичко потребители. Осен това от „Канал 24” заявяват, че разглеждат възможности за завеждане на съдебен иск срещу YouTube.

„Напоследък много руски телевизионни канали, информационни портали и блогъри страдат от подобни спонтанни решения на американския гигант. За отбелязване е, че видео хостингът обяснява това с доста неясна формулировка за нарушаване на условията за ползване на YouTube, докато самата компания не обича особено да спазва правилата”, подчертават в общо изявление афектираните медии.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментари по темата: „YouTube премахна профилите на 3 кримски радио и ТВ канала”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ДНР повиши бойната готовност поради влошаването на ситуацията в Донбас!

    Има yбити и ранени, сред тях 5 деца!

Коментар