Wi-Fi реле с отворен код превръща всеки дом в умен

Shelly 1 е иновативно устройство с размери 41x36x17 мм, което превръща всеки дом в умен

Българската IoT компания Алтерко Роботикс показа на IFA 2018 в Берлин най-малкото и мощно Wi-Fi реле в света с отворен код. Shelly 1 има размери 41x36x17 мм и може да автоматизира всеки дом или офис.

Релето е изключително практично и може да се инсталира в стената зад всеки контакт или ключ за осветление, както и директно в електронното табло, в по-малко от 60 мм дълбочина.

„Shelly 1 е нашият най-нов продукт и сме изключително горди с него. След скорошното му пускане в продажба само за 48 часа той стана хит, като бяха изкупени всички количества на склад”, заяви Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Устройството поддържа натоварване до 16 ампера и може да управлява консуматори с мощност до 3,5KW. Има външен сериен порт за препрограмиране на фърмуера, който е подходящ за разработчици и ентусиасти в областта на „умния дом”.

Освен стандартните напрежения от 110 до 220V AC, Shelly 1 може да работи с прав ток, както и с напрежение 24-60V DC или с 12V DC, като изборът става с просто преместване на джъмпера.

Широка гама от IoT устройства за автоматизация на умния дом показа Алтерко Роботикс на IFA 2018

Shelly 1 позволява да се контролира широка гама от електрически уреди – отоплителни тела, осветление, гаражни врати, климатици и др., като работата с него е лесна. Потребителят трябва само да го инсталира и да изтегли безплатното мобилно приложение Shelly Cloud (за iOS или Android), за да проверява състоянието на домашните или офисните си уреди навсякъде и по всяко време.

Където и да се намира, потребителят може да включва и изключва уреди и осветление, както и да създава персонализирани графици, според които всички устройства, свързани към Shelly 1, да се включват и изключват автоматично. Също така Shelly 1 е съвместимо с гласовите асистенти Google Home и Amazon Echo, което позволява лесен гласов контрол на всички уреди.

Алтерко Роботикс е помислила и за ентусиазираните фенове на автоматизацията, както и за професионалистите. Shelly 1 е с отворен код, което означава, че използвайки Mongoose OS, потребителят може да направи свое собствено приложение, както и свой Arduino базиран проект, подходящ за автоматизация с помощта на Shelly 1.

Продуктовата линия Shelly, освен новото реле, включва девет вида устройства, сред които умна крушка, умен контакт, безжична смарт камера, интелигентен контролер за LED осветление, смарт сензори и др.

Коментари по темата: „Wi-Fi реле с отворен код превръща всеки дом в умен”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Заглавието кърти.

  2. Бай Брадър

    Всеки здравомислещ човек не би си направил и причинил подобно нещо на себе си – биг брадър вкъщи.

Коментар