Българска компания внедри SAP S/4HANA

SAP S/4HANA се явява следващото ниво в еволюцията на системите за бизнес управление

Система SAP S/4HANA обхваща всички бизнес и производствени процеси на „Темподем” ЕООД и ще помогне на компанията за производство на картон да стане по-гъвкава и конкурентоспособна на пазара, съобщиха от внедрителя на високотехнологичното решение ScaleFocus.

В продължение на 9 месеца екипите на двете компании са имплементирали модули за Производствено планиране, Счетоводство, Финансов контрол, Управление на ресурси и материали, Продажби, Дистрибуция и Качествен контрол. Внедряването е осъществено с прилагане на най-добри SAP практики при „Greenfield” проекти.

Очаква се SAP S/4HANA да доведе до подобрени бизнес резултати и да намали оперативните разходи на Темподем, благодарение на автоматизацията на процесите чрез опростената платформа за управление. Новата система ще осигури пълна прозрачност на всички бизнес нива, прогнози в реално време, както и анализ и симулации, които да доведат до подобрени бизнес решения и оптимални производствени резултати в краткосрочен и дългосрочен план.

„С разрастването на нашия бизнес, внедряването на подобна иновативна система е логична и неизбежна стъпка към дигиталното бъдеще”, сподели инж. Ивайло Димитров, изпълнителен директор на Темподем. SAP S/4HANA прави бизнес и производствените процеси на компанията по-гъвкави, автоматизирани и лесно управляеми.

Това е първата внедрена в България система за бизнес управление от ново поколение  – SAP S/4HANA, подчерта Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, оторизиран партньор на SAP. По неговите думи, решението за инвестиция в партньорство със SAP се оказва от ключово значение за развитието на ScaleFocus и предлаганите от компанията услуги.

Платформата се явява следващо ниво в еволюцията на системите за бизнес управление, като подпомага компаниите при управлението на всеки аспект от бизнеса им. Тя е базирана върху революционната „in-memory” база данни HANA и дава бързина на работа, аналитичност, автоматизация на процеси и потребителско изживяване без аналог на пазара.

Темподем е първата частна фабрика за производство на гофриран картон в страната, която прави началните си стъпки в края на 1996 година, а сега личният й състав е над 150 души. Ръководството на фирмата постоянно разнообразява номенклатурата на предлагания амбалаж, което позволява на Темподем да разширява пазара си.

Коментар