Безплатна виртуализация предложи Microsoft

Напълно безплатно решение за виртуализация обяви Microsoft по време на поредицата от глобални събития “Get Virtual Now”. Компанията представи новите си продукти System Center Virtual Machine Manager 2008, Application Virtualization 4.5 и Hyper-V Server 2008, последният от които ще бъде достъпен безплатно за даунлоуд.
Виртуализацията повишава ефективността на работата, от една страна, и намалява разходите за хардуер, от друга, посочиха от Microsoft. Това ще допринесе за по-висока производителност като цяло на компаниите и съответно за по-добри бизнес резултати, каза Цветомир Митев, мениджър „Сървърни решения и Инструменти за разработка” в Microsoft България.
Hyper-V Server 2008 е нов сървърен продукт, който ще се предлага след около 30 дни с възможност за безплатно изтегляне от интернет. Това опростено и оптимизирано решение за виртуализация на сървъри позволява на потребителите да обединят Windows и Linux платформи на един физически сървър.
System Center Virtual Machine Manager 2008 също ще бъде на пазара в рамките на 30 дни. Софтуерът позволява на клиентите да конфигурират и пускат в действие нови виртуални машини и централизирано да управляват инфраструктурата.
Microsoft демонстрира за първи път функцията live migration на Windows Server 2008 R2. Тя използва интегрирана хипервайзорна технология и функции на сървърната операционна система. Чрез нея клиентите могат да местят работещите приложения между сървъри, за да се приспособят към променящите се компютърни нужди в центъра за данни.
Неотдавна Microsoft обяви продукта Application Virtualization 4.5, който позволява на потребителите на настолни компютри напълно да оползотворят работните възможности на Windows Vista, като пускат и приложения, проектирани за по-стари операционни системи. Application Virtualization 4.5 ще бъде включен като част от пакета Microsoft Desktop Optimization Pack 2008 R2, който ще стане достъпен в рамките на следващите няколко седмици.

Коментар