VMware очаква успешен бизнес с Amazon

Пат Гелсингър е оптимист за бъдещето на партньорството с Amazom

Пат Гелсингър е убеден, че партньорството с Amazon влияе позитивно на бизнеса на VMware

Големи перспективи от сътрудничеството с Amazon вижда разработчикът на софтуер за виртуализация VMware. Двете компании обявиха облачно партньорсто през миналата година.

Съвместната работа на ИТ гигантите прави възможно изчислителните задачи в софтуерно-дефинираните дейта центрове на база VMware да работят “нейтив” и в Amazon Web Services (AWS – облачното подразделение на Amazon).

Освен това VMware разработва облачни услуги за AWS като VMware Cloud и VMware Cross-Cloud Services, посочи главният изпълнителен директор на компанията Пат Гелсингър, цитиран от Computer Reseller News. По неговите думи, VMware е заложила здрав фундамент за успешна работа с Amazon, но партньорството ще започне да носи материална изгода не по-рано от финансовата 2018 г.

Стратегически, сътрудничеството с Amazon оказва непосредствено влияние на бизнеса на VMware. “Клиентите разбират, че могат да продължат да ползват своите технологии”, коментира Пат Гелсингър отношенията с облачния доставчик.

Според него, планираната покупка на SimpliVity от Hewlett Packard Enterprise (HPE) няма да повлияе на VMware, тъй като компанията има водещи позиции на пазара за хиперконвергирани инфраструктури.

Коментар