Хай-тек бизнесът в САЩ недоволства от Тръмп

Илон Мъск не одобрява имигратския указ на Доналд Тръмп, въпреки че е негов съветник

Илон Мъск не одобрява имигратския указ на Доналд Тръмп, въпреки че е негов съветник

Указът на американския президент Доналд Тръмп за временна забрана на влизането в САЩ на граждани от седем близкоизточни държави бе приет с остро недоволство от технологичния бизнес.

В немилост попаднаха граждани на Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, дори и ако притежават зелени карти. Забраната за влизане в САЩ, макар  и временна, засяга интересите на големи компании като Apple, Google, Facebook, Microsoft и Uber, които незабавно реагираха на указа на президента.

Така например, Microsoft предложи правни консултации и помощ на своите служители, засегнати от указа. Uber пък планира да компенсира щетите на шофьорите, като им плати за трите месеца, през които не могат да работят. Именно три месеца е срокът на забраната за притежателите на зелени карти.

Въпреки че е съветник на президента, шефът на Tesla Motors Илон Мъск официално изрази своето несъгласие с имиграционната забрана на Доналн Тръмп. Apple също предложи помощ на своите служители и се обяви категорично срещу указа на президента.

Случаят с Apple е особено интересен и често се изтъква като пример в полза на имиграцията. Най-голямата ИТ компания в света едва ли щеше да съществува без имиграцията в САЩ, тъй като бащата на Стив Джобс е сирийски емигрант.

Коментари по темата: „Хай-тек бизнесът в САЩ недоволства от Тръмп”

добавете коментар...

  1. бач кико

    устей туй, ами колко хиляди маймуни направиха хай-тек бизнеса велик?
    всичко ново от тях:)) тес белите нищичко не моа измислат

  2. Anonymous

    Брей! Не дай си Боже, Тръмп да направи престъплението, да поиска да си плащат данъците, вместо да претакат милиарди покрай фиска…

Коментар