Българските фирми са готови да внедряват ERP

ERP решенията вече са достъпни за малките и средни предприятия, дори и за микропредприятия, посочи доц. д-р Наталия Футекова

ERP решенията вече са достъпни за малките и средни предприятия, дори и за микропредприятия, посочи доц. д-р Наталия Футекова

Компаниите у нас са готови да внедряват ERP системи, мисленето в българския мениджмънт се промени значително, заяви доц. д-р Наталия Футекова, управляващ съдружник в специализирания разработчик и внедрител на бизнес системи ERP.BG.

„Тези системи малко или много се изучават в самите университети и са създадени, за да помагат на бизнеса и да носят ефективност. ERP решенията вече са достъпни за малките и средни предприятия, дори и за микропредприятия“, допълни Футекова.

Според нейните наблюдения, в последните години всичко става уеб-базирано, фирмите искат да сложат своя бизнес някъде в облака и да им е лесно да го управляват.

Системите за управление на бизнеса са сред най-горещите тенденции в софтуерния бранш. Бизнесът търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността. Постигането на стратегическите бизнес цели е почти невъзможно без широко използване на ИТ, които се явяват средата за съвременния бизнес.

„Има качествени ERP системи, създадени за нашия пазар. Западните софтуери не са локализирани достатъчно добре за България и за нашето законодателство, така че големи компании, които са ги внедрили, се налага да използват и други, български софтуерни решения, с които да управляват своето счетоводство и отчетност“, коментира д-р Футекова.

ERP.BG развива едно от най-иновативните решения на българския пазар – платформата EnterpriseOne. Това е цялостно бизнес решение от типа „всичко в едно“, което не се нуждае от скъпи и сложни интеграции с други платформи.

EnterpriseOne е една от първите ERP платформи със собствен интерфейс за разработка на приложения от външни разработчици (API). Това дава възможност за лесно свързване с различни приложения, които да допълват основното решение, подчертаха от българската компания.

Коментар