Нов модул Raspberry Pi обещава IoT революция

На базата на Raspberry Pi всеки може да създаде индустриален продукт и да пусне собствените си приложения на него

На базата на Raspberry Pi всеки може да създаде индустриален продукт и да пусне собствените си приложения на него

Вече е достъпен на пазара дългоочакваният Raspberry Pi Compute Module 3 – обновен вариант на микрокомпютъра, който се използва от все повече разработчици на IoT приложения. Модулът идва с 1GB оперативна памет, 4GB сторидж и същия процесор на цена от само 30 долара.

На базата на Raspberry Pi всеки може да създаде индустриален продукт и да пусне собствените си приложения на него, като използва например Ubuntu Core, която поддържа Raspberry Pi 3, съобщиха от разработчика на отворената операционна система.

„С мощния Compute Module 3 и Ubuntu Core нищо не може да спре иноваторите да използват приложения за контрол и управление на индустриални машини“, заяви в блога на Ubuntu Мартин Ектърс, изреждайки индустриални протоколи, клауд интеграция, машинно обучение – всички те могат да се дефинират като универсални пакети (snaps) и да се продават от разработчиците.

Въпреки че пазарът на магазини за мобилни приложения е пренаситен, сега идва времето на магазини за нови тип приложения – за прахосмукачки, косачки за трева, асансьори, помпи, климатици, вендинг машини, отопления и всякакъв вид машини за промишлеността.

2017 се очертава като много интересна година за индустриалните иновации, посочват от Ubuntu. Скоро ще видими стандартизирани компютърни модули за различни пазари – роботи, дронове, вендинг машини и много други.

Коментари по темата: „Нов модул Raspberry Pi обещава IoT революция”

добавете коментар...

  1. Nor Chuckis

    Не му знам възможностите, но за 30 долара човек може да намери нещо полезно в тази джаджа.

  2. Anonymous

    Made in UK.

Коментар