Селфито може да стане универсален инструмент

Селфитата ще направят преход от „забавно увлечение“ в технологичен феномен

Селфитата ще направят преход от „забавно увлечение“ в технологичен феномен

Бъдещето на селфитата вече не е просто снимка. Ново изследване установи, че потребителите са готови да “прегърнат” селфитата като средство за банкиране, пазаруване, здравеопазване…

Смартфон камерите могат да станат средство за трансформиране на редица индустрии чрез прехода на селфитата от „забавно увлечение“ в технологичен феномен, според нов доклад на Sony Mobile, изготвен на базата на проучване сред 6500 европейски потребители съвместно с футоролога д-р Иън Пиърсън.

Редица сектори са склонни да включат смартфон фотографията и селфитата като технологична функция в бъдеще. Потенциалните приложения са всеобхватни – от тематични паркове със „селфи-влакчета”, които позволяват на пристрастените към адреналина да заснемат преживяванията си на най-новите съоръжения, до шопинг маниаците, които ги използват като “виртуален личен асистент”, за да пробват различни тоалети само с натискането на един бутон.

“Проектът ни даде реален поглед върху начина, по който се развиват селфитата, и защо те биха могли да станат средство за трансформирането на толкова много различни сектори”, каза Мичио Марухаши, отговарящ за маркетинговата стратегия в Sony Mobile.

Докладът идентифицира 10-те най-популярни аспекта, в които потребителите вярват, че селфитата могат да се развият в следващите пет години:

1. Запознанства: Селфи с човека, с когото имате среща, за да разберете какво наистина си мисли.

2. Медицина: Над една четвърт от хората биха предпочели да видят своя личен лекар чрез селфи или видео разговор за първична консултация.

3. Банкиране за селфи поколението: Почти половината от 25-34 годишните биха се чувствали по-сигурни, ако достъпват банките си чрез “селфи парола”.

4. В свободното време: Около половината от търсачите на силни усещания биха искал да изпробват “селфи-въртележка” – въртележка, която ви дава възможност да заснемете вашето преживяване, докато се случва.

5. Във фитнеса/на тренировка: Селфита, които работят с изкуствен интелект, за да направят мониторинг на тялото, например сърдечния ритъм, и дори да дават предложения за подобряване на техниката и колко точно се извършва дадено упражнение.

6. Точни размери на дрехите: Заснемане на 3D изображение на тялото с цел установяване точните размери на дрехите.

7. В търговията: Използвате смартфон камерата си, за да пробвате различни тоалети, подходящи за формата на тялото ви, с натискането на един бутон.

8. Социална валута: Плащате входа за кино или туристическа атракция чрез селфи.

9. Роботи: Използвате вашия смартфон за контролиране на дронове или роботи, за да заснемат селфи от други или екстремни места.

10. Вкъщи: Използването на селфита за сигурност и достъп до нашите домове и автомобили.

“Резултатите ясно показват, че селфитата вървят към своята трансформация от забавно увлечение в технологичен феномен и дават храна за размисъл за редица индустрии. Потенциалът е огромен и ще бъде вълнуващо да бъдем свидетели как това ще се разгърне през следващите години”, споделя д-р Иън Пиърсън, футоролог и създател на доклада „Бъдещето на селфитата“.

Коментар