Gmail няма да работи пълноценно на XP и Vista

За потребителите на XP и Vista остават все по-малко аргументи в полза на остарелите системи

Без услуги като Gmail за потребителите на XP и Vista остават все по-малко аргументи в полза на остарелите системи

Потребителите на остарели компютри и операционни системи като Windows XP и Vista ще трябва сериозно да се замислят за обновяване. В края на годината едно от най-популярните приложения, Gmail, ще престане да работи пълноценно с тези платформи.

От 8 февруари в уеб интерфейса на Gmail ще започне да излиза предупреждение за прекратяване на поддръжката на стари версии на браузъра Chrome. За да продължат да ползват е-пощата, потребителите ще трябва да се обновят до версия Chrome 55, поради изисквания за сигурност, съобщи блогът на Google.

Но това е невъзможно за потребителите на Windows XP и Vista, тъй като Microsoft прекрати поддръжката на двете платформи и за тях вече не излизат обновления на Chrome от Google. Последната версия на браузъра за XP и Vista е под номер 49.

Именно Chrome е най-популярният браузър и повечето потребители работят с него. Разработчиците на останалите браузъри също загърбиха двете остарели платформи. Не са известни намерения на Google да поддържа актуален Gmail на други браузъри за XP и Vista.

Ако потребителите не обновят своите операционни системи и браузъри, Gmail ще продължи да работи до края на годината на сегашните им платформи. През декември имейл услугата ще започне да пренасочва потребителите на Windows XP и Vista към базовия HTML вариант на интерфейса, който има ограничена функционалност и по-слаба защита.

Коментари по темата: „Gmail няма да работи пълноценно на XP и Vista”

добавете коментар...

  1. аз

    Много важно

  2. Anonymous

    >базовия HTML вариант на интерфейса, който има ограничена функционалност и по-слаба защита.
    За каква по-слаба защита става дума??? Уеб страници, които нямат javascript на практика има ужасно висока степен на защита!!! Да – ясно е, че ще има ограничена функционалност, като например чатът няма да работи. Но базовата работа с email-ите ще си е OK (много от хората не им и трябва повече).

  3. Ау )

    А случайно да правиш разлика между мейл клиент и уеб мейл?

  4. :о)

    по-тъпо нещо не бях чел скоро 🙂

    Има едно нещо дето се казва МЕЙЛ КЛИЕНТ например Outlook.
    С това непознато нещо, дори да нямаш браузър пак може да си имаш GMAIL не на XP а на Windows 98 🙂
    Обаче сменяйте, обновявайте…щом гмайл казва…

Коментар