Uber привлече учен от НАСА в проекта за лятящо такси

Uber работи по амбициозен проект за летящи автомобили

Uber работи по амбициозен проект за летящи автомобили

Инженер от американската космическа агенция НАСА ще помага на частната компания Uber да реализира идеята си за летящи автомобили, стана ясно тези дни.

Uber е привлякла в редиците си Марк Мур, инженер от НАСА, който още през 2010 г. представи концепция за малко транспортно средство с възможност за вертикално излитане и кацане в градска среда.

Марк Мур поема функциите на главен инженер на подразделението Uber Elevate, което отговаря за разработката на летящи коли, съобщи TechCrunch.com. Според него, Uber има всичко необходимо, за да реализира идеята си за летящи машини.

Миналата есен компанията обяви, че след 10 години ще предложи услуга за въздушно такси. Става въпрос не за вертолети, а за летящи автомобили. Идеята на Uber е да създаде флотилия от малки летящи апарати с електрическа тяга, които ще изминават разстояние от 80 до 160 км с едно зареждане.

Първоначално машините ще се управляват от хора, но след това ще станат напълно безпилотни. Потребителите ще могат да поръчват летящите таксита чрез смартфоните си.

Коментар