Нов браузър заличава следите от сърфирането

Нов браузър заличава следите от сърфирането
След всяка сесия софтуерът изтрива данните за потребителя
01/09/2006
Браузър, който не оставя следи от сърфирането в уеб, пусна основателят на Freeserve Аяз Ахмед. Приложението, наречено Browzar, е свободно достъпно за даунлоуд, като може да се изпълнява от потребителския компютър или директно от уеб сайта.
Повечето браузъри имат опции за изтриване на детайли за посетените сайтове и изпразване на кеша. Но Browzar е най-доброто решение за обикновените потребители, неспециалисти, твърди неговият създател.
След всяка сесия, браузърът на Ахмед автоматично изчиства от компютъра данните за потребителя. Това, според специалиста, ще предпази и компаниите, които наемат служители, работещи отдалечено, от изтичане на важна информация. Много от отдалечените сътрудници сърфират и ползват електронна поща от обществени места като интернет кафета, оставяйки по този начин леснодостъпни данни.  
Browzar работи като обвивка на Internet Explorer и ползва предимствата на ъпдейтите за сигурност на браузъра на Microsoft. Бета версията на продукта има малък обем от 264KB, което предопределя, че следващите версии ще бъдат замяна, а не ъпдейт на настоящата.

по темата: „Нов браузър заличава следите от сърфирането”

добавете коментар...

  1. x

    Мисля, че е хубаво да четете повечко преди да публикувате новини и след това да пищят читателите Ви.

    http://web3.0log.org/2006/09/01/new-secure-browser-browzar-is-fake-and-full-of-adware/

Коментар