Анализатори чакат от Apple революционен продукт

Apple може да дръпне пред конкурентите с 3 до 5 години на пазара за продукти добавена реалност

Apple може да дръпне пред конкурентите с 3 до 5 години на пазара за продукти с добавена реалност

Някои ходове на Apple дават основание да се очаква, че компанията ще пусне най-сетне революционен продукт, както приляга на имиджа й на иноватор, който поизбледня след смъртта на Стив Джобс.

Според анализатора Робърт Скобъл, Apple работи върху очила с допълнена реалност. Той се позовава на тясното сътрудничество с производителя на оптика Carl Zeiss. Компанията може да пусне AR очилата още тази година, смята Скобъл, цитиран от BGR.com.

Нещо повече, революционният продукт може да бъде представен на 8 септември заедно с iPhone 8 или при по-рано, при откриване на новия кампус на Apple, който се строи от няколко години.

Apple отдавна инвестира в изследвания и технологии за добавена реалност. Освен това наема специалисти със сериозни познания в тази област. Всички факти към момента сочат, че компанията подготвя AR очила.

В края на миналата година Блумбърг написа, че Apple вече е поръчала малка партида „виртуални“ дисплеи за тестване от свой доставчик. Известният анализатор Минг-Чи Куо също твърди, че Apple работи над нова AR технология, с която ще изпревари конкурентите с 3 до 5 години.

Apple изследва най-различни технологии, но не всички от тях намират път към пазара. Все по-трудно е обаче да бъдат пренебрегнати засилващите се слухове за AR очила. Очаква се дори новият iPhone 8 да предложи AR технология, интегрирана с камерата.

Коментари по темата: „Анализатори чакат от Apple революционен продукт”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И аз мисля, че рекламните статии все по-неудържимо “изтъРпяват” да се появи описвания от тях продукт.

  2. Anonymous

    Apple бля, iPhone бля-бля-бля… Дори и спонсорираните рекламни статии изтърпяват все по-неудържимо.

  3. Anonymous

    Под “революционен продукт” Apple дали не разбират това, което е най-логичното: червено знаме, което ще нарекат естествено iFlag. Това предположение същото много добре се вързва с обяснението за “добавена реалност”, защото както вече знаем от горчив опит червеното знаме не върви много с “реалната реалност”.

Коментар