Нов световен рекорд за 5G скорост

Непрекъсната мобилност демонстрира тестът на писта в Южна Корея

Непрекъсната мобилност демонстрира тестът на писта в Южна Корея

Три водещи компании счупиха световния рекорд за 5G скорост. Това стана на пистата Yeonjong-do в Южна Корея, където Ericsson, SK Telecom и BMW Group Korea тестваха интернет връзка за обмен на данни от точка до точка, директно от кола, шофирана с над 160 километра в час.

Постигнатата стабилна интернет връзка при висока скорост на движение е пример за непрекъсната мобилност, коментираха от Ericsson. Тестовата мрежа е включвала четири радио предавателни пункта, ситуирани в центъра за шофиране на BMW Group Korea, в 28GHz лента. В рамките на тази конфигурация е постигната скорост на сваляне на данни от 3,6 Gbps при скорост на шофиране от 170 км/ч.

Тестовете показват също и продължителна висока пропускателна способност по цялата дължина на пистата, в частност поддържането на скорост от над 1.5 Gbps, докато предаването на данни се прехвърля от една точка на предаване към друга.

Рекордно високата скорост се постига чрез генериране и проследяване на лъчи, което позволява базовата станция да предава сигнал, следващ 5G устройството. Благодарение на модерната 5G технология от Ericsson, е възможно прецизно проследяване дори при много високи скорости, а това отваря врати за нови 5G услуги, посочиха от шведската компания.

Коментари по темата: „Нов световен рекорд за 5G скорост”

добавете коментар...

  1. звездвев

    Глупости ! То 4Г още не е развито и дори не е 4Г какво остава за 5Г.Има разработки по тази технология но няма да излезе на пазара поне до 2025г.

Коментар