Facebook подготвя телевизия с ноу-хау от MTV

Facebook иска да печели от телевизионна продукция и подготвя собствен канал

Facebook иска да печели от телевизионна продукция и подготвя собствен канал

Facebook разработва телевизионна програма за излъчване в собствената си социална мрежа, стана ясно тази седмица. За целта компанията нае един от ръководителите на MTV – Мина Лефевър, която по-рано отговаряше за сценариите на всички програми на музикалния канал, съобщи Блумбърг.

В новото си амплоа Мина ще ръководи създаването на ТВ програми в Менло Парк, Калифорния, където е централният офис на Facebook. През последната година компанията инвестира значителни средства във видеосъдържание.

Мина Лефевър се присъединява към екипа на предприемача Рики Ван Вина, съосновател на хумористичния сайт CollegeHumor. На своята страница в социалната мрежа тя написа, че скоро започва ново приключение като шеф за развитието на Facebook.

Нещо повече, Мина споделя, че е била изкушена от идеята да бъде част от екип, който ще помогне на Facebook да създаде екосистема с оригинално съдържание.

Facebook очевидно иска да печели от телевизионна продукция, коментират наблюдателите на пазара. Според Блумбърг, компанията вече води преговори за производство на видео за социалната мрежа с режисьори и филмови компании.

Коментар