Twitter се обезцени с 10 процента

От две години аудиторията на Twitter остава на ниво малко над 300 млн. потребители

От две години аудиторията на Twitter остава на ниво малко над 300 млн. потребители

Акциите на социалната мрежа Twitter поевтиняха с 10%, след като тази седмица компанията публикува финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2016 г., които се оказаха по-лоши от прогнозираните.

Приходите на микроблогърската услуга са нараснали само с 1% и възлизат на $717,2 млн. за тримесечието, докато анализаторите очакваха постъпления в размер на $740 млн. По-голяма част от приходите – $638 млн. идват от реклама. За сравнение, за същия период година по-ранно Twitter отчете $641 млн. от реклама.

На компанията не помогна и изборът на президент на САЩ, въпреки че през кампанията Twitter се сдоби с нови потребители, които последваха Доналд Тръмп в мрежата. Като цяло за годината, броят на активните потребители на Twitter се е увеличил с 4%.

Аудиторията на Twittеr от две години се задържа на ниво малко над 300 млн. потребители и практически не нараства, отбелязва Файненшъл Таймс. Чистата загуба на компанията за последното тримесечие достигна $167,1 млн., в сравнение $90 млн. година по-рано.

Коментари по темата: „Twitter се обезцени с 10 процента”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    cash cow

Коментар