Apple обра потребителския вот

Потребителите на Apple са най-лоялни, в сравнение с отношението към други производители на персонални компютри. Това сочи американският индекс за потребителска удовлетвореност ACSI, изготвен от Националния център за изследвания на качеството към университета Мичиган.

Apple събира най-високия в историята на индекса брой точки за компютърен производител – 85. На второ място е Dell със 75 точки. Разликата от 10 точки между първия и втория в индекса ACSI също е най-голямата постигана някога в категорията РС производители.

Оценката на университета Мичиган се потвърждава и от консултантската компания MetaFacts, която съобщава за бeзпрецедентно доверие на потребителите към Apple. Марката предизвиква у потребителите силно желание да си купят епълски компютър следващия път, коментират анализаторите.

81% от домакинствата с основен “мак” компютър планират следваща покупка също от Apple, разкрива проучването на MetaFacts. Към момента в повечето американски семейства компютрите на Apple се явяват втори или трети, уточняват анализаторите.

Коментар