Обявиха най-безумните търгове в eBay

Жител на Ню Йорк оглави уникална класация на най-безумните търгове в онлайн аукциона еBay.

В списъка, изготвен от международния оператор за интернет плащания Chronopay, лидер е потребител с ник level6beef, който срещу 300 долара предлага да татуира на своето тяло снимка на непознат.

Манекен от пластмаса, “преживял” взрив по време на снимки за филма “Индиана Джонс: Похитители на изчезналия кивот” през 1981 година, заема второ място. Търговецът в eBay поиска 2,5 хиляди долара за единствения оцелял участник в сцената от филма.

Шахта и подземен комплекс за изстрелване на ракета Titan на авиобазата Ларсен в американския щат Вашингтон е класирана на трето място. Нейният продавач я рекламира като безопасно място за живеене срещу сумата от половин милион долара. Преди четири година стойността на “жилището” е била 4 милиона долара.

Уникална обява на испанска агенция за недвижими имоти държи четвъртата позиция. InmoNaranja продава за 750 милиона долара микродържавата Силенд, основана на морска платформа в неутрални води, близо до бреговете на Великобритания, през 60-те години на миналия век.

Топ 5 на абсурдите в eBay допълва австралиецът Ян Ушер, който реши да продаде живота си, след развод със своята съпруга, и да започне “на чисто”.  Ушер предлага на търг цялото си имущество, своята работа и контактите с приятели, но купувач все още няма.

Коментар