Обявиха номинациите за „Наградите на БАИТ“ 2016

Церемонията по награждаване на победителите в Наградите на БАИТ ще се състои на 28 февруари с участието на президента Румен Радев

Церемонията по награждаване на победителите в Наградите на БАИТ ще се състои на 28 февруари с участието на президента Румен Радев

Станаха известни номинациите в отделните категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016 г., за който бяха подадени 108 кандидатури от 85 личности, компании и институции, съобщиха от браншовата организация.

Конкурсът ще отличи носителите на 12 награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда, Младежка награда, Публична администрация (държавна и общинска), Корпоративна и социална отговорност, Стартъп компания, Мобилни решения, Развлекателен софтуер, Значителен корпоративен ИКТ проект, Интернет на нещата и Специална награда за значим принос.

При стартъпите, например, са номинирани Гражданите ООД, Лийдърсплей ООД и Тикий Мобайл Солюшънс ООД. В категорията IoT попадат компаниите Алтерко Роботикс ЕООД, ИКТ клуб – проект Adept, Мусала Софт АД и Про Смарт ЕООД. Всички номинации са публикувани на сайта на конкурса Наградите на БАИТ 2016.

Съгласно промените в регламента на конкурса тази година, носителят на Специалната награда на БАИТ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации.

Новоизбраният български президент Румен Радев прие поканата на БАИТ да бъде патрон на конкурса и по този начин продължи традицията държавният глава да подкрепя ИТ индустрията, която е най-бързо развиващата се в страната.

Победителите в 6-тото издание на „Наградите на БАИТ“ за 2016 г. ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 28 февруари в Интерпред – Световен Търговски Център, София.

Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании-членове на БАИТ.

Коментар