Panasonic пуска прозрачни дисплеи

Прозрачният дисплей на Panasonic може да показва изображения на магазинните витрини

Японската компания Panasonic ще пусне на пазара през март висококонтрастни прозрачни дисплеи за използване в магазини и за други приложения.

Иновативният панел XC-CSG01G, очакван на пазара на 22 март, е уникален, посочват от Panasonic. Той може да се ползва за показване на изображения на стъклени повърхности, например прозорци на магазини.

Панелът всъщност представлява два слоя стъкло, между които има филм с управляема прозрачност. Под въздействие на напрежение филмът става непрозрачен, като така превключва витрина, прозорец или огледало в режим на дисплей.

Панелът се управлява от външен блок XC-CSC01G-A1, който прожектира изображения и може да контролира осветлението. Предвидена е също възможност за обединяване на няколко комплекта в голям екран, управляван централизирано.

Коментари по темата: „Panasonic пуска прозрачни дисплеи”

добавете коментар...

  1. ВБА

    Първо направете част от предните стъкла в горната и долна част на автомобилите информационни, както си му е реда, че сега уредите на предния панел от интериора в кокпита е пълна скръб и е от миналия век, а да не говорим за видимост и сигнализация. Щом все още има бутони, ръчки пръчки сами може да си дадете оценка на какво ниво са те. Отдавна всичко трябваше да е LED и сензорно /видове?/ в автомобилите за минимална консумация на енергия и безотказност, а огледалата вече трябваше задължително да са заменени с камери даже и за нощно виждане, което неимоверно, ще улесни водачите в лошо време-дъжд, мъгла, снеговалеж и….. Освен информационни стъкла технологията може да се използва и за регулируемо “тониране” било то ръчно, автоматично или комбинирано затъмнение на предното стъкло със съответния оптичен датчик така, че сегашните сенници могат да отпаднат без пролем и още още……. но всички действат, като охлюви, технологиите много бързо остаряват, а никой няма да Ви чака……

Коментар