Пазарът на умни часовници е в криза

Близо 30% от притежателите на смарт часовници не носят устройствата си

Продажбите на смарт часовници нараснаха само с 1% през миналата година, по данни на Strategy Analytics. Оказва се, че много потребители на подобни устройства въобще не ги носят.

Пазарът на умни часовници възлиза на 21,1 млн. броя през 2016 г., като над половината от него – 55% – контролира Apple, а други 11% се падат на Samsung. Анализаторите все по-често говорят за криза на пазара за смарт часовници.

През декември м.г. еMarketer понижи почти двойно прогнозата си за използване на носими смарт устройства през 2016 г. в САЩ. Според експерти от индустрията, зависимостта на умните часовници от смартфоните, без възможност за автономна работа, е ограничение, което производителите трябва да преодолеят.

Създаването на автономни смарт часовници обаче изисква високо ниво на интеграция с мобилните оператори, което индустрията все още не е осъзнала.

Изследванията показват, че хората, които купуват умни часовници, много често не ги носят. Според анкета на Gartner, около 29% от потребителите на умни часовници в САЩ, Великобритания и Австралия не носят своите устройства.

Липсата на интерес към употребата на носими смарт джаджи е сериозен проблем за индустрията, който предвещава по-нататъшно забавяне на растежа на младия пазар.

Коментари по темата: „Пазарът на умни часовници е в криза”

добавете коментар...

  1. :)

    хахахаха , толкова глупости в един пост ….

  2. Куул

    Да, да… Съдбата на нацията зависи от това, дали комуникационният комплексар на секундата гордо ще прочете мегаважното си съобщение (“kak si 6u6i”) чрез последния писък на потребителството. Ами тъпите джаджи са си за тъпи.

  3. :)

    Тъпи, тъпи, колко да са тъпи? От както си взех умен часовник, не искам да погледна обикновенните. Върши много повече полезна работа и не ми се налага телефона да е в ръцете ми на всеки мейл, съобщение или обаждане. Да евтините китайски боклуци не стават и за стопер на врата, но има и достатъчно добри (за съжаление и скъпи). Сега ще излезе Android Wear2, който ще донесе много подобрения на собствениците на гугълската платформа. Големият стопер е автономноста. Никой не се кефи след два дена носене да си зарежда играчката (повечето надроидни устройства, не издържат и толкова).

  4. Anonymous

    Пазарът на умни часовници се присъедини към пазара на тъпи джаджи.

Коментар