Apple купи технология за разпознаване на лица

Бъдещите айфони вероятно ще използват технология за разпознаване на лица

Apple придоби израелския стартъп RealFace, специализиран в разработката на технологии за разпознаване на лица с използване на изкуствен интелект. Сделката е на стойност няколко милиона долара, според израелското издание Calcalist.

Технологията на RealFace се използва за идентификация чрез сканиране на лицето и дълбоко обучение. Очаква се Apple да интегрира технологията в следващо поколение на флагманския си продукт iPhone.

За съставяне на точен профил, RealFace се нуждае от няколко секунди, след което устройството мигновено разпознава своя притежател чрез предната камера. Предполага се, че Apple ще се откаже от хардуерния бутон с вграден скенер на пръстови отпечатъци в новите си смартфони в полза на технологията за разпознаване на лица.

И по-рано Apple е купувала израелски компании. Така например, през 2011 г. собственост на ИТ гиганта стана разработчикът на флаш памети Anobit за сумата от 500 млн. долара, а две години по-късно беше погълнат производителят на 3D сензори PrimeSense за 345 млн. долара. През 2015 г. Apple придоби и разработчика на фото-технологии LinX.

Коментар