Samsung връща на пазара изтеглени Galaxy Note 7

Обновени смартфони Galaxy Note 7 ще излязат на пазарите в развиващите се страни през юни тази година

Samsung ще възобнови продажбите на смартфони Galaxy Note 7, изтеглени от пазара заради риск от самозапалване. С нови батерии, устройствата ще се продават предимно на развиващите се пазари.

През май тази година Samsung ще приключи възстановяването на Galaxy Note 7, а през юни ще пусне в продажба обновените смартфони, съобщи ZDNet. Устройствата ще имат нов корпус и батерия с капацитет от 3000-3200 мАч, докато първоначално се доставяха с батерия 3500 мАч.

Възстановените Galaxy Note 7 ще се продават основно на развиващите се пазари като Индия и Виетнам. Възможно е подобни устройства да се появят и в Южна Корея до излизането на Galaxy Note 8.

Миналия октомври Samsung прекрати производството и продажбите на Galaxy Note 7, заради риск от самовъзпламеняване. Разходите за изтегляне на дефектните смартфони от пазара и изплащане на компенсации ще възлязат на около 5,3 млрд. долара в периода от третото тримесечие на 2016 г. до първата четвърт на 2017-та, заявиха по-рано от компанията. Но според външни експерти, щетите ще достигнат 20 млрд. долара.

Samsung достави на пазара 3,06 млн. смартфона Galaxy Note 7, като до момента е изтеглил 98% от дефектните устройства. 200 хиляди от тях са използвани за изследване на причините за самозапалването, а останалите 2,5 млн. се намират в резерв.

Според официалната информация от Samsung, проблемът идва от използването на батерии с неправилен размер – по-голям от необходимия, което може да доведе до прегряване на устройството и възпламеняване. Освен това Samsung съобщи за някои неточности в процеса на сглобяване на Galaxy Note 7.

Коментари по темата: „Samsung връща на пазара изтеглени Galaxy Note 7”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Напълно съм съгласен, че са алчни гадови всички. НО, защо пак да гръмне. След толкова тестове, изследвания на 200 000 телефна и толкова внимателна преценка, според мен няма шанс да гръмне. Даже и да гръмне в някоя друга държава или даже друг модел да гръмне ще си е достатъчно зле за репутацията на Самсунг. Съгласен съм, че ако стане в Западна Европа, САЩ или някоя друга развита държава, ще е по-зле заради делата.

  2. Anonymous

    Естествено, че сте си продадат боклуците в развиващите се държави. Та нали ако решат да ги продават в САЩ, Германия, Япония или някоя друга “бяла” държава, ако пак гръмне техен телефон от същия модел ще ги скъсат от съдебни дела. Край няма наглостта и алчността на тия корпорации.

Коментар