Луксофт отвори офис в Малайзия

Луксофт разширява присъствието си в Азиатско-тихоокеанския регион, където среща подкрепа от местните правителства

Глобалният доставчик на ИТ решения Луксофт, който оперира с офис и в България, разширява присъствието си в Азиатско-тихоокеанския регион. Компанията отвори офис в Пенанг, Малайзия.

Луксофт получи статут на Мултимедиен супер коридор (MSC) от Дигиталната икономическа корпорация на Малайзия (MDEC), който й дава възможност за ускорени процедури по преместване на служители от други държави, данъчни облекчения и оперативна подкрепа.

В региона компанията оперира чрез офиси в Сингапур, Сидни и Хошимин. С разширяване присъствието си в Малайзия, Луксофт ще разгърне и гамата си от т.нар. „nearshore”-услуги (аутсорсинг към близки географски дестинации) за клиенти от секторите на финансовите услуги, автомобилния софтуер и телекомуникациите.

„В Пенанг чудесно се съчетават налична инфраструктура, образователна система, правителствена подкрепа и климат, който се харесва от колегите ни инженери от Европа. Малайзия може да предложи висококвалифицирани и талантливи местни специалисти”, коментира Дмитрий Кушнир, президент „Световни доставки” в Луксофт.

С разширението в Азиатско-тихоокеанския регион, общият брой на офисите на Луксофт нарасна до 39, разпределени в 19 страни в различни райони на света. Компанията планира да разкрие свои представителства и в други държави.

Луксофт (Luxoft) доставя услуги за разработка на софтуер и ИТ решения, като нейни клиенти основно са големи международни корпорации. Решенията й се базират на специално разработени продукти и платформи. Компанията с централа в Цуг, Швейцария, разполага с над 12 хиляди служители по света и се търгува на Нюйоркската фондова борса.

Коментари по темата: „Луксофт отвори офис в Малайзия”

добавете коментар...

  1. ха

    Някаква компания (очевидно не българска) отворила офис в някаква си треторазрядна държава. И всичко това новина ли се оказва, че е?

Коментар