LG G6 – първият смартфон с екран 2:1 дебютира на MWC 2017

Уникалният със своя формат LG G6 направи официалния си дебют в навечерието в Барселона

Голям екран с висока резолюция и съотношение 2:1 в един удобен смартфон – LG G6 дебютира днес в Барселона с ясната амбиция да преобрази света на умните телефони и мултимедията въобще. Неговото съотношение от 2:1 между двете страни на екрана (или 18:9) се появява за първи път в света на смартфоните. Производителят обаче настоява, че тази пропорция скоро ще се превърне в стандарт в света на визуалното съдържание.

„На прага сме на нова ера в света на смартфоните. Все по-богатите преживявания на потребителите, мултитаскингът, игрите и победният възход на уеб-видеото превръщат дисплея в особено важен елемент от цялостния дизайн”, посочи Андрю Кобин, бизнес-лидер в поделението за електроника на LG Европа. Затова екранът заема огромна част от предния панел на телефона.

Премиерата на флагмана LG G6 в Барселона предизвика огромен интерес

„Съотношението 2 към 1 ще стане стандарт във всички визуални изкуства – снимането, видеото, телевизията – всичко”, заяви известният кинооператор Виторио Стораро, който бе гост на дебюта на LG G6 ден преди старта на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2017).

„Този формат е особено удобен за нас, творците – не се налага сложна допълнителна обработка, изрязване – мечтая си за времето, в което ще видя всички мултимиедийни екрани в това съотношение”, добави Стораро.

FullVision екранът на G6 с диагонал 5,7 инча има с резолюция 2880х1440 пиксела и Dolby Vision технология за подобрена картина. От това качество се възползва, разбира се, 13-мегапикселовата основна камера, която е с „обхват” 125 градуса – повече, отколкото човешкото око може да види. Тя е гарнирана с богат мултимедиен софтуер, който включва както HDR10, така и различни допълнителни функции за съчетаване на сдвояване на кадри, 360-градусово панорамно снимане и др.

FullVision екранът на G6 с диагонал 5,7 инча има с резолюция 2880х1440 пиксела

Селфи-камерата покрива „само” 100 градуса, което я прави удобна за колективни автопортретни снимки. От превъзходния дисплей полза имат, разбира се, и разработчиците на мултимедийно съдържание, както и създателите на игри.

В същото време телефонът е разработен с особено внимание към ергономичността. Заоблените рамки са част от този акцент. Твърдата, здрава и осезаема рамка е също толкова важна.

13-мегапикселовата основна камера има обхват 125 градуса – повече, отколкото човешкото око може да види

„Рамките често биват подценявани от производителите”, казва Андрис Фривалдс – професор по ергономика и гост на дебюта. Рамките са важни за захвата, обясни специалистът. Те имат пряко отношение към това как държим устройствата си и съответно доколко правим непреднамерени движения и грешки.

Батерията на G6 с капацитет 3300 милиамперчаса е проектирана с особено внимание към безопасността. Помислено е специално и за отвеждането на топлината от нея, за да се намали рискът от прегряване.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „LG G6 – първият смартфон с екран 2:1 дебютира на MWC 2017”

добавете коментар...

  1. :о)

    Виторио Стораро , тоя да не е роднина на ТОНИ СТОРАРО 😀

    а това искрено ме расмя :
    13-мегапикселовата основна камера, която е с „обхват” 125 градуса – повече, отколкото човешкото око може да види.

    бухахахахах 🙂
    тоест без да мърдаш и ако гледаш само напред мухахахах рекламни трикове за балъци.

Коментар