MWC 2017: Sony Xperia Ear – вън слушалките от ушите!

Слушалките излизат от ушите – време е те да се оттеглят в дискретност, за да позволят на хората да се наслаждават на реалния свят с реалните му звуци. Това е водещият мотив в най-новата разработка на Sony – интерактивни слушалки Xperia Ear Оpen Style, които бяха представени днес на Световния мобилен конгрес 2017 (MWC 2017).

Xperia Ear Open Style засега са само концепция, разработвана в лабораториите на японския производител. Изглежда новите слушалки са продължение на също толкова концептуалните Xperia Ear, които фирмата показа миналата година на изложението. Различното днес е видимият акцент върху физическото оттегляне на дигиталните носими устройства.

Слушалката вече не запълва ухото, както традицията повелява. Вместо това тя леко го докосва, докато по-голямата част от електрониката е изведена в малък корпус, който се прикачва зад ушната мида. По този начин слушалката не запушва ухото. Човек може да чува ясно всички реални звуци на околния свят.

„Нима не е добре човек да може да поддържа жива връзката си с околния свят – представете си да слушате музика по време на сутрешния си джогинг, но в същото време и да чувате всичко, което се случва наоколо”, каза Хидеюки Фуруми, изпълнителен вицепрезирент по глобалните маркетинг и продажби в Sony Mobile Communications. Това, в немалко ситуации, е и въпрос на безопасност.

Отворената концепция не е изненадващ ход на Sony. Компанията и преди е подчертавала, че днес хората са твърде силно вторачени в своите електронни устройства и неусетно са загубили досега си с реалния свят.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „MWC 2017: Sony Xperia Ear – вън слушалките от ушите!”

добавете коментар...

  1. баче кико

    Ивчо ти с колко стотин километра бягаш е вихър 😀 евах туй бягани

  2. добре замислено шофьор

    слухови апарати сименс предлагат подобни функции антифони за стрелци ловджии филтрират звуците единствено от изстрели и експлозии

  3. Иво

    Е глупости, нали при джогинг и въобще някакво бързо движение, вятърът се завихря в ушите и не се чува нищо…

Коментар