Huawei иска пазарен дял за сметка на Samsung

Според анализатори, Huawei има най-големи шансове сред играчите на пазара за Android устройства да извлече ползи от проблемите на Samsung

С пускането на нови флагмански смартфони, китайският производител Huawei ще се опита да се възползва от временните затруднения на Samsung с модела Galaxy Note 7 и да увеличи пазарния си дял.

На Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2017) Huawei обяви новия модел P10 и неговия по-голям събрат P10 Plus, които се явяват варианти на смартфона от премиум клас Mate 9, но за разлика от него, са насочени към масовия пазар.

По информация от Ройтерс, смартфоните от линията P10 ще бъдат по-евтини от Mate 9, като освен това ще предложат нови възможности. Така например, тези умни устройства разпознават лица при фото- и видеозаснемане.

Току-що обявените смартфони от линията P10 ще бъдат по-евтини от Mate 9, като освен това ще предложат нови възможности

В допълнение, P10 има способност да определя вида на снимката – селфи, групова снимка и т.н. – и в зависимост от това избира подходящия режим. Новите смартфони на Huawei са оборудвани с усъвършенствани камери и могат да работят с 40% по-дълго на батерия.

Huawei заема трето място на световния пазар за смартфони, като пред нея са Apple и Samsung. Според анализатори, анкетирани от Ройтерс, именно Huawei има най-големи шансове сред останалите играчи на пазара за Android устройства да извлече ползи от проблемите на Samsung.

В момента пазарният дял на Huawei при смартфоните възлиза на 10,2%, като за последната година нарасна с 2,1%. През настоящата година се очаква компанията да постигне ново увеличение, преследвайки целта си да измести Apple от второто място през 2018 г., а в по-далечна перспектива да детронира Samsung.

Коментари по темата: „Huawei иска пазарен дял за сметка на Samsung”

добавете коментар...

  1. :)

    Ама трябва да признаем едно на Хуавей. Мастори са в копирането. това недоразумение Р10 има гръб на Айфон и лице на Самсунг, че и в зелен цвят.

  2. Anonymous

    Стига, бе! Анализаторите най-накрая се сетиха, че новите играчи на Андроид пазара са най-вече проблем за старите, не за Епъл? Не може да бъде!

Коментар