Когнитивни технологии навлизат в ИТ сигурността

През настоящата година 50% от корпоративните клиенти ще използват анализ като услуга, за да получат подробна картина за сигурността

Около 70% от корпоративните системи за сигурност ще използват когнитивни технологии и изкуствен интелект през 2018 г., според нов доклад на IDC. Новите технологии ще помогнат на компаниите да се справят с все по-мащабните и сложни киберзаплахи.

През настоящата година 50% от корпоративните клиенти ще използват анализ като услуга, за да получат подробна картина за сигурността. Към 2019 г. над 75% от производителите на IoT устройства ще подобрят параметри като киберсигурност и конфиденциалност, за да станат по-надеждни партньори за клиентите.

70% от големите международни корпорации от САЩ и Европа ще се сблъскат със сериозни атаки срещу киберсигурността. В следващите две години 80% от потребителите в развитите страни ще се прехвърлят към други компании, заради нарушения в сигурността на персоналните им данни.

В края на десетилетието функционалността на облачните шлюзове за сигурност ще стане част от уеб услугите, което трябва да убеди ИТ мениджърите да преместят ресурси в облака. Над 80% от предприятията по света ще инвестират в решения за реагиране на инциденти, а над 25% ще защитават своите ИТ архитектури чрез облачни услуги за сигурност или SaaS (софтуер като услуга).

Прогнозата на IDC сочи още, че към 2021 г. половината от онлайн операциите ще използват биометрична идентификация, благодарение на широкото й възприемане от потребителите, наличието на технологична инфраструктура и ниските разходи за реализацията й.

Коментар