Телерик Академия започва обучение по iOS разработки

Телерик Академия разширява дейността си с обучение по разработка на приложения за iPhone и iPad

Образователната организация Телерик Академия разширява традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии с безплатен курс за разработка на приложения за iPhone и iPad. Обучението, което започва на 13 март, е насочено към специалисти с опит в обектно-ориентираното програмиране и ще се предлага в присъствена и онлайн форма.

В рамките на курса участниците ще усвоят програмните езици Objective-C и Swift, новата версия на операционната система iOS и платформата за потребителски интерфейс Cocoa Touch. Курсистите ще се научат също да работят с данни от отдалечени сървъри, да използват вградените функционалности на iPhone, както и да създават красиви анимации с код.

Обучението има изцяло практически фокус. Продължава четири седмици и завършва със създаване и защита на проект. Така, в края на курса участниците ще могат да разработват функционални решения за iPhone и iPad, отговарящи на най-модерните тенденции и изисквания в сферата на мобилните приложения.

Курсът „Мобилни приложения за iPhone и iPad“ е част от интензивната 12-месечна програма за подготовка на софтуерни инженери – Софтуерна Телерик Академия. В обучението ще се включат едновременно участници от редовната програма и външни курсисти.

Желаещите да се включат в обучението следва да се регистрират на уеб сайта на Телерик Академия. Присъствените места са ограничени. Първите 30 регистрирани ще имат възможност да посещават на живо лекциите към курса „Мобилни приложения за iPhone и iPad“ в учебния център на организацията в София, а останалите – да се обучават онлайн.

От старта на инициативата през 2009 г. близо 5 хил. души са се обучавали присъствено в Софтуерната Телерик Академия. Още над 42 хил. души са използвали видео ресурсите на организацията, гледани над 5 млн. пъти, уточниха от Академията.

Коментар