Софтуер визуализира триизмерно преди печат

Учени от Xerox разработват софтуер за триизмерна визуализация на документи, преди да бъдат отпечатани. Технологията елиминира едни от най-скъпо струващите процеси в печата – подготовката и одобрението на документи, които в САЩ се оценяват на 6 долара за всеки долар, похарчен за самия печат, по данни на Info Trends.
Подготовката на брошури и флаери, сгънати по специален начин, може да отнеме много време и да се окаже скъп процес за доставчиците на печатарски услуги. Новата технология използва 3D софтуер, който показва цялостното оформление, преди файлът да бъде пуснат за печат.
Потребителите могат да видят как ще изглежда продуктът – текстура, гланц, сгъване, подвързване и всичко останало, още преди мастилото и тонерът да докоснат хартията, обясниха от Xerox.
„3D визуализацията помага за предотвратяването на скъпоструващи грешки и преработвания”, каза Роб Ролстън, мениджър в изследователския център на Xerox в Уебстър.
Концепцията за развитието на този проект е да помогне на потребителите да осъзнаят всички налични възможности, независимо дали отиват лично в печатницата или изпращат файловете през интернет. Чрез 3D визуализацията клиентите могат да видят прелистване на цветна книжка с картинки или отваряне и прегъване на поздравителна картичка.
Софтуерът позволява на потребителите да произвеждат нови и интересни документи, без да им се налага да изучават технологията и речника на печатната индустрия, допълва Ролстън.
Технологията все още е в процес на разработване. Потребителите ще бъдат въвлечени да тестват постиженията и да определят най-ценните за тях възможности, посочиха от Xerox.

Коментар