Lenovo PHAB – огромен 4G фаблет на достъпна цена

Lenovo PHAB е напълно конкурентен на компактните 7-инчови таблети

Lenovo PHAB е представител на категорията мобилни устройства, известни като фаблети – това са смартфони с големи екрани, които са много удобни за сърфиране в интернет, гледане на видео и други приложения. Устройството е достъпно в момента на цена около 100 долара.

Този голям смартфон на Lenovo предоставя 6,98-инчов тъчскрийн с HD резолюция 1280×720 пиксела, който показва „живи“ снимки и видео, благодарение на адаптивната дисплейна технология. На практика, Lenovo PHAB е напълно конкурентен на компактните 7-инчови таблети, като същевременно предлага всички съвременни функции на смартфоните.

Моделът разчита на осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon MSM8916 с тактова честота 1,2GHz, която може да се повишава до 1,84GHz, и графичен контролер GPU Adreno 306, допълнени от 1GB оперативна памет от тип DDR3. Фаблетът е оборудван с 16GB постоянна флаш памет от тип eMMCС – достатъчно много за съхранение на снимки, видеоклипове, музика и приложения от Google Play, като е предвидена възможност и за разширение с microSD карти до 64GB.

Основната камера на Lenovo PHAB има резолюция 13 мегапиксела, светкавица и автофокус

Двете камери – основната (с флаш светкавица и автофокус) и предната за селфи – имат резолюции съответно 13 мегапиксела и 5 мегапиксела. Lenovo PHAB има два слота за сим карти, Micro USB слот за захранване и обмен на данни с компютър и стандартно гнездо 3,5 мм за слушалки. Може да работи в мрежи 2G, 3G и 4G и е отключено за ползване по целия свят. Доставя се с операционна система Android 5.1 Lollipop и надстройка EMUI 3.1.

Lenovo PHAB се продава на промоция до края на март за $99,99 при въвеждане на код Phab4. Фаблетът има размери 18,80×9,77×0,89 см и тежи 251 грама. SIM картата се поставя без да се налага отваряне на смартфона, чрез специален механизъм. Комплектът включва самото устройство, захранващ адаптер и USB кабел.