Viber повишава сигурността с тайни чатове

Съобщенията Secret Chats се появяват в рамките на разговора, след което изчезват

Viber ще активира в близките дни нова фукнционалност Secret Chats, която ще даде допълнителна сигурност на потребителите, съобщиха от разработчика на популярното мобилно приложение за общуване.

Mиналата пролет Viber въведе криптиране от край до край за гласови и видео обаждания, но в някои ситуации потребителите се нуждаят от повече дискретност. Точно заради това, Viber създаде Secret Chats (тайни чатове) – разговори с елементи на допълнителна сигурност, върху които потребителите имат пълен контрол.

С тази функционалност всеки може да заложи време, за което дадено съобщение се появява в рамките на разговора, а след това изчезва. Съобщенията в тайните чатове не могат да бъдат препращани или запазвани като снимка на екран в телефона и не се появяват като нотификация в чата. Цялата комуникация остава криптирана от край до край в рамките на Viber.

Всеки потребител може да води два паралелни разговора с даден човек или група по едно и също време – един обикновен чат и един таен чат. Тайният чат е обозначен с катинарче до името на разговора. Започването на таен чат в рамките на обикновен такъв няма да изтрие или замести обикновения чат, а ще се оформи като нов, уточниха от Viber.

Коментари по темата: „Viber повишава сигурността с тайни чатове”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Как изобщо думата “сигурност” може да се употребява в едно изречение с Viber или Skype?

Коментар