Пламен Вутов стана директор на Софтуер Груп за Азия-Тихи океан

Пламен Вутов ще ръководи екип от над 60 души и ще отговаря за офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия и Филипините

Технологичната компания Софтуер Груп повиши Пламен Вутов – досегашен мениджър за България – до позицията на директор за региона Азия-Тихи океан. Той ще ръководи офисите на компанията в Австралия, Индия и Филипините, където работят общо над 60 души.

От офиса във Филипините Пламен Вутов ще отговаря за всички оперативни дейности в региона, като внедряването на решения и поддръжката на съществуващи клиенти, както и за изпълнението на търговските цели и развитието на компанията.

„Регионът е атрактивен за нас, понеже има огромно разнообразие от клиенти и партньори и виждаме невероятно поле за развитие в т.нар. сектор на финансово приобщаване (financial inclusion). Азиатският пазар е широко отворен за иновации и това ни дава конкурентно предимство“, заяви Пламен Вутов.

Фокусът на Софтуер Груп в региона Азия-Тихи океан е развитие на бизнеса на компанията в страни като Индия, Индонезия, Камбоджа, Малайзия, Мианмар, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Шри Ланка и др.

Според Световната банка, икономическият растеж в региона Азия-Тихи океан ще бъде устойчив през следващите 3 години, но има силна необходимост от трансформиране на финансовия сектор с помощта на технологиите, за да бъде подобрено финансовото приобщаване, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

„Ние сме там, за да работим именно в тази посока. Пламен Вутов отлично познава компанията отвътре и пазарите, на които тя работи, и вярвам, че ще спомогне за допълнителното развитие на Софтуер Груп в региона“, допълни Радев.

Пламен Вутов работи в Софтуер Груп от 2012 г. Започва като ръководител на отдел „Управление на проекти“ с отговорности на глобално ниво, след което става мениджър за България. Той има над 20 г. опит в ИКТ индустрията. Участвал е в изграждането на мобилния оператор Виваком, бил е мениджър „Бизнес развитие“ в Сименс и главен маркетинг директор в Макс Телеком.

Софтуер Груп е глобална технологична компания, създадена през 2009 г., с централа в София и регионални офиси в Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Екипът на компанията се състои от над 300 души.

Основната сфера на дейност на Софтуер Груп е свързана с разработване на продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги и повишават ефективността на самите финансови институции.

Коментар