HP напредва в десктоп виртуализацията

Решителна стъпка към технологиите за виртуален бизнес предприе HP. Корпорацията обяви нови модели мобилни тънки клиенти, множество софтуерни предложения и партньорства с други компании.
Тънкият клиент HP 2533t идва с подобрени сигурност, надеждност и лекота на употреба. Никакви данни не се съхраняват на самия мобилен тънък клиент и по този начин компаниите могат да са сигурни, че информацията е защитена в случай на загуба или кражба.
Потребителите на HP 2533t имат достъп до виртуални изчислителни решения като блейд компютри или виртуална десктоп инфраструктура. Защитата на корпоративни данни и софтуерни приложения е осигурена чрез съхраняване на файловете на централизиран сървър.
HP 2533t наподобява традиционните настолни тънки клиенти по това, че включва твърдотелен, флаш базиран драйв, без движещи се части. Решението позволява по-бърз достъп до данните и по-ниски температури на работа, посочиха от компанията.
Тънкият клиент е поместен в изключително здрав корпус HP DuraCare, който защитава горната и долната част на продукта при употреба в сурови условия. Магнезиево-алуминиевата корпус на дисплея също осигурява по-голяма здравина и по-добра защита от удар.
HP 2533t с 12.1-инчов широк LED екран тежи едва 1.5 кг. Вградената безжична WLAN връзка осигурява достъп до интернет, ел. поща и чат. Налични са три конфигурации от батерии, съответно за най-малко тегло или целодневна работа.
Администраторите могат едновременно да управляват няколко вида клиенти чрез отдалечен достъп с помощта на софтуерните инструменти HP ThinState Tools и Altiris Deployment Solution за инсталиране на приложения в цялата мрежа.
Допълнителните функции помагат на HP 2533t да ограничи влиянието върху околната среда. Клиентът включва системи за управление на производителността и разходите на енергия, както и електрически адаптер HP Smart с вграден сензор за уведомяване на потребителя за енергийните нива на продукта. Дисплеят HP Illumi-Lite не съдържа живак и увеличава живота на батерията с до 90 мин.
Очаква се висок ръст на десктоп виртуализацията през следващите 12-18 месеца, прогнозира IDC. В плановете си да приложат новата технология, компаниите ще трябва да гарантират производителността и сигурността на цялата мрежа. Подходът на HP съчетава собствени решения със стратегически партньорства. Така например, компанията обяви, че пълното портфолио от Citrix-Ready тънки клиенти и блейд продукти вече се предлагат със софтуера Citrix XenDesktop, сертифицирани от VMware за съвместимост с нейната платформа за виртуализация VMware Virtual Desktop Infrastructure.
Citrix XenDesktop позволява на организациите да виртуализират Windows десктопи в информационния център и те да са достъпни при поискване до служителите в офис от всяка точка на света. Това позволява гъвкава и опростена софтуерна архитектура за потребители, работещи от отдалечени точки, като гарантира висока скорост на приложенията при виртуални инфраструктури.
HP обяви и планове да инвестира в професионалната мултимедийна технология, въз основа на която бе създаден RGS (Remote Graphics Software). Целта е потребителите да получат мултимедийна функционалност на тънките клиенти и други отдалечени устройства.
RGS вече се използва широко от потребителите в сферата на финансовите услуги, здравеопазването, образованието и науката, инженерството и създаването на цифрово съдържание. HP ще работи с партньори в областта на софтуера за виртуализация, за да осигури по-добра видео производителност, междуоперативност и мащабируемост на големи виртуални десктоп приложения, обслужващи бизнес потребителите.
С помощта на RGS специалистите могат да работят заедно от всяка точка на света и да вземат решения в реално време, разполагайки с достъп до мултимедийно съдържание, вкл. флаш-анимации, видео и хардуерно-ускорени двуизмерни и триизмерни приложения.

Коментар