iOS 11 прави ненужни близо 200 хиляди приложения

С излизане на iOS 11 огромен брой приложения за iPhone и iPad ще престанат да работят

Огромен брой мобилни приложения ще престанат да работят след излизане на версия 11 на операционната система Apple iOS. Новата платформа няма да поддържа 32-битови приложения, алармираха анализатори от Sensor Tower.

Очаква се над 187 хиляди приложения да се окажат ненужни с появата на iOS 11. От доста време Apple агитира разработчиците да оптимизират своите програми за 64-битови процесори, които се използват още от iPhone 5s, пуснат през 2013 г. Компанията изиска от разработчиците да създават приложения именно за новия хардуер.

В бета версиите на iOS 10 се появи предупреждение, че в бъдеще приложенията със стара архитектура ще останат без поддръжка. В момента са налични огромен брой приложения (около 8% от всички), които не са готови за обновлението на iOS до версия 11.

С излизане на новата версия, която се очаква да бъде представена на конференцията за разработчициWWDC 2017 през юни, Apple напълно ще прекрати поддръжката на остарелите програми за iPhone и iPad. Компанията аргументира това свое действие с твърдението, че старите приложения забавят работата на операционната система.

Коментари по темата: „iOS 11 прави ненужни близо 200 хиляди приложения”

добавете коментар...

  1. Аман

    Величествена статия! Като всяка ваша ода за Аппле и айфоня! Респект!

  2. Дедо

    Аха, светна ми.
    Статията е некачествен превод от английски… useless (неизползваеми) сте го превели като “ненужни”.
    Браво.

  3. Дедо

    Това, че Apple ще “отреже” 32-битовите приложения, не прави самите приложения “ненужни”. Не ставайте смешни!

Коментар