Google влага ресурси във виртуалната реалност

Миналата година Google пусна VR гарнитурата Daydream View, а сега изглежда подготвя нови продукти за масовия пазар

Google влага все повече ресурси в сферата на технологиите за виртуална и допълнена реалност (VR/AR). Това личи от обявите за нови назначения в компанията, за които съобщава британският IT Pro.

Миналата година Google пусна своя първи пълноценен VR продукт за крайни потребители във вид на гарнитура Daydream View. Предполага се, че сега компанията подготвя нови VR гарнитури за масовия пазар.

По-конкретно, Google търси мениджър по валидация на оборудване и технически инженер за разработка на водещ продукт. Задачата на втория се свежда до контрол на производството в завод в чужбина, а на първия – в привеждане на продукта към масово производство и оказване на поддръжка.

По-рано тази година Google привлече в екипа си за VR/AR специалисти с опит в поддръжката на серийно производство зад граница и способни да превърнат една идея за потребителски продукт в реалност.

Все още компанията не е потвърдила, че разработва нова VR гарнитура, но наемането на специалисти в тази област показва, че Google увеличава инвестициите в технологиите за VR/AR. Очаква се компанията да пусне автономна VR гарнитура или дори наследник на очилата Google Glass.

Коментар