Хакатон търси идеи за най-яките носими джаджи

Европейски проект ще насърчи създаването на ново поколение носими устройства

Какво би станало, ако се срещнат на едно място изкуството и новите технологии, за да създадат заедно нещо уникално? Имате ли идея за невиждано досега ново носимо устройство, дреха или аксесоар? Може би това ще е интересно са вас: хакатон за прототипиране на нови носими джаджи.

Проектът WEAR Sustain търси дизайнери, хора на изкуството и технологиите от цяла Европа, които заедно да създадат ново поколение от носими устройства и технологии и електронен текстил (e-textiles) и то по устойчив, екологичен, етичен и естетичен начин.

Избрани екипи от дизайнери, хора на изкуството и технологиите от цяла Европа ще получат финансиране в размер на до 50 000 евро на екип, за да доразвият своята идея или проект до успешен прототип или продукт. Това ще включва и прототипиране, дизайн, технологична, бизнес, правна и друга помощ под формата на ваучери, които могат да се използват във водещи дизайн и технологични центрове в Европа.

WEAR Sustain ще избере и подпомогне 48 нови идеи и проекти в Европа през 2017 г. и 2018 г. с общо 2,4 милиона евро финансиране. Първата покана за представяне на предложения за нови проекти ще бъде публикувана на сайта на проекта на 1 април 2017 г. с краен срок 30 май 2017 г.

У нас официалното откриване и представяне на проекта WEAR Sustain ще се състои на 30 март от 18:00 ч. в Smart Fab Lab в София, последвано от коктейл и среща за запознаване. След това, на 31 март, 1 и 2 април, Smart Fab Lab организира Hack&Wear – първия у нас хакатон за създаване на прототипи на носими устройства и електронен текстил. Желаещите да изпробват фантазията и уменията си в хакатона трябва да се регистрират.

Хакатонът ще събере водещи дизайнери, хора на изкуството и технологиите, за да направят екипи и заедно, за един уикенд, да реализират начални прототипи на свои иновативни идеи. Най-добрите ще получат преференциален достъп до машините в Smart Fab Lab през април и май 2017 г. и консултации от менторски екипи, за да доразвият своите идеи и прототипи и да кандидатстват за WEAR Sustain.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Хакатон търси идеи за най-яките носими джаджи”

добавете коментар...

  1. ха

    Какво ще кажете част от читателите на technews да си сформираме едно отборче?

Коментар