Тим Кук се застъпи за глобализацията

Шефът на Apple Тим Кук защити глобализацията при участието си в китайски форум по въпросите на развитието, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Според него, глобализацията като цяло е прекрасна за света, но ползите от нея се разпределят неравномерно между държавите. Признавайки, че това е проблем, Тим Кук призова световната общност да не се отказва от глобализацията.

Грешно е глобализацията да се определя като лошо нещо, което трябва да се намали, защото не помага на никого. „В действителност можете да видите, че когато държавите се изолират, това не е добре за техните жители“, каза Тим Кук.

Междувременно, той засегна и темата за конфиденциалността на информацията, определяйки я като една от ценностите на Apple. По думите на Кук, компанията криптира всички свои данни, за да не допусне попадането им в ръцете на хакерите.

„Ние смятаме, че човек трябва да притежава своите данни и да има възможност да ги контролира“, заяви Тим Кук в двучасовата си реч по време на китайския форум.

Коментари по темата: „Тим Кук се застъпи за глобализацията”

добавете коментар...

 1. ми ся

  има си хас! Една от най-големите глобални акули да е против…

 2. Anonymous

  ГЛОБА_лиза_цията

 3. :о)

  Ами да няма нищо по жалко от това да си затворен в собствената си страна.
  Тъй като едно поколение израстна в свободен свят и не знае какво е…и се появяват какви ли не ретроградни мнения…

 4. мхм

  Ами да кофти е

 5. ха

  Голям сладур. Казва нещо от вида: “Ние ще властваме, но не е ли това прекрасно за всички?”
  Ако глобализацията означава премахването на преградите – чудесно! Ако глобализацията означава налагане на правила на всички – това е ужасно!

 6. Anonymous

  при участието си в китайски форум

  Опидва да седне на 2 стола : chins/us

Коментар