Първи технологични награди за деца

Технологичните награди за деца в София са част от глобалната инициатива CoderDojo

Първите в България технологични награди за деца от 6 до 18 години, част от глобалната мрежа CoderDojo, ще бъдат връчени на 1 април в учебния център на Телерик Академия.

Освен награждаване на учениците от региона, които се обучават в работилниците по програмиране на CoderDojo, събитието ще включва практически занимания и уроци, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии.

Coolest Projects Sofia се организира от Телерик Академия, CoderDojo България и Дигиталната национална коалиция (ДНК), с подкрепата на Майкрософт България. В рамките на събитието ученици от България, Румъния и Турция ще демонстрират свои проекти, разработени в работилниците по програмиране на CoderDojo.

Най-добре представилите се състезатели ще бъдат наградени на церемония с участието на посланика на Ирландия в България – Н. Пр. Майкъл Форбс. Победителите ще получат покана и финансиране да участват в международния финал на състезанието Coolest Projects на 17 юни в Дъблин, Ирландия.

Coolest Projects Sofia е отворено и за всички ученици, които проявяват интерес към технологиите. По време на еднодневното събитие децата ще се запознаят с интересни софтуерни проекти, разработени от техни връстници.

Заедно с това участниците ще могат да се включат в практически занимания и интерактивни уроци, които развиват логическото мислене, креативността и въображението. Входът е свободен, като е необходима предварителна регистрация.

Коментари по темата: „Първи технологични награди за деца”

добавете коментар...

  1. ха

    Всеки иска да се изтъкне, че е пръв в нещо…

Коментар