Ericsson отрече слухове за сливане с Cisco

Ericsson и Cisco си партнират в ИТ и телекомуникационните решения, но въпросът за сливане още не е актуален

Хай-тек гигантите Ericsson и Cisco не водят преговори за сливане, каквито слухове се появиха напоследък, заяви по CNBC Лейф Йохансон, председател на борда на директорите на шведската компания.

Ericsson и Cisco си сътрудничат на пазара за телекомуникационно оборудване от 2015 г. „В момента имаме добри ограничени отношения с Cisco и сме доволни. В същото време е ясно, че с развитие на партньорството ще преценим как и какво повече можем да направим с общи усилия“, казва Йохансон.

По-рано в медиите се появиха информации, че Cisco може да купи Ericsson. По данни на бизнес изданието Dagens Industri, преговорите се водят от една година в условия на повишена секретност.

През ноември 2015 г. Ericsson и Cisco обявиха партньорство, в рамките на което доставят съвместно решения. Първоначално, партньорите привлякоха клиенти от телеком сектора, но през настоящата година ще насочат усилия и към корпоративния и правителствения сектор.

Ericsson и Cisco очакват съвместното партньорство да донесе на всяка от компаниите по 1 милиард долара приходи към 2018 г.

Коментар