ЕС стартира платформа за цифровизиране

ЕС и промишлеността планират общи инвестиции в размер на над 50 млрд. евро за подпомагане на цифровизирането

Всички предприятия в Европа – от фабрики до стартиращи предприятия – ще могат изцяло да се възползват от цифровите иновации, за да осъвременят своите продукти, да подобрят своите процеси и да адаптират бизнес моделите си към цифровизацията, съгласно стратегия на Европейската комисия.

Европейският комисар Гюнтер Йотингер и италианският министър на икономическото развитие Карло Календа ще стартират днес европейска платформа с 12 съществуващи и 9 бъдещи национални инициативи за цифровизиране на промишлеността заедно с участващите министри, държавни секретари и ръководители на промишлени предприятия.

Целта е това да доведе до съвместни инвестиции, трансгранично и междусекторно сътрудничество и обмен на знания между страните, тъй като никоя държава не може да се справи самостоятелно, съобщиха от Комисията.

Платформата също така ще помогне за обединяване на ресурсите и съвместно инвестиране, за да се гарантира, че европейските предприятия са водещи в областта на чистите технологии.

През следващите пет години държавите членки, ЕС и промишлеността планират общи инвестиции в размер на над 50 млрд. евро за подпомагане на цифровизирането на европейската индустрия. Повече информация относно платформата ще станат ясни днес.

Коментар