Украйна навива Tesla да произвежда в страната

Украинският министър на инфраструктурата Владимир Омелян дава интервю в Tesla Model S

Министерството на инфраструктурата на Украйна преговаря с американския производител на електромобили Tesla за отваряне на завод в страната, съобщи в интервю министър Владимир Омелян, видео от което е публикувано в YouTube.

Става въпрос за производство на части, а не на завършени електромобили Tesla. „Никой не говори за аналог на гигафабриката или за пълноценен завод за производство на седани Tesla Model 3“, уточнява министърът.

По неговите думи, преговорите, които продължават и в момента, са успешни. Омелян потвърди и плановете за изграждане на нови зарядни станции за електромобили в Украйна през настоящата година.

Междувременно, Владимир Омелян изпробва електромобил Tesla Model S, докато дава интервюто за служител на украинската компания Elmob, която се занимава именно с електромобили.

По време на разговора, публикуван в YouTube, се засягат различни теми, свързани с развитието на електрическия транспорт в страната, перспективите за намаляване на цените на електромобилите и възможността за производство на части за Tesla в Украйна.

Коментари по темата: „Украйна навива Tesla да произвежда в страната”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    завод за части

Коментар