Cisco приключи покупката на AppDynamics за $3,7 млрд.

Cisco ще обезпечи маркетинг и повече продажби на решенията на AppDynamics

Cisco завърши една от най-големите сделки в последните си години. Американската компания придоби разработчика на корпоративен софтуер AppDynamics за 3,7 млрд. долара.

Съгласно споразумението, AppDynamics ще стане отделна структурна единица на Cisco, а нейните технологии ще бъдат интегрирани в мрежовото оборудване, инструментите за анализ и информационна сигурност на ИТ гиганта.

Cisco ще обезпечи маркетинг и повече продажби на решенията на AppDynamics. Очертава се силна комбинация от опита на Cisco в мрежовата инфраструктура и познанията на AppDynamics в приложенията.

AppDynamics предлага софтуерни решения за мониторинг, управление и оптимизация на ИТ процесите. В резултат на обединението ще се появи компания, способна да поддържа контрол над всичко – от инфраструктурата и приложенията до крайните потребители.

В края на 2016 г. AppDynamics подаде заявка за първично публично предлагане на акции (IPO) на борсата Nasdaq. Очакваше се компанията да получи пазарна оценка от 1,5 млрд. долара, но Cisco плати над два пъти повече от тази сума.

През първите 9 месеца на миналата година компанията постигна приходи от едва 158 млн. долара, което обаче е ръст от 54% спрямо същия период на 2015 г. Освен това AppDynamics регистрира загуби в размер на 95 млн. долара.

Коментар