Мащабни преобразувания в Panasonic

Японската компания Panasonic обяви мащабен план за преструктуриране на дейността си, в рамките на който ще бъдат затворени шест губещи подразделения, стана ясно през седмицата.

В частност, Panasonic ще затвори една от линиите за производство за течнокристални панели, разположена в Япония. Наличното оборудване ще бъде продадено, твърди агенция Nikkei.

Преобразованията ще засегнат и подразделенията за слънчеви жилищни панели и полупроводникови чипове. Второто от тях може да премине в съвместно предприятие между Panasonic и израелски стартъп.

Три други подразделения, вкл. за камери, телефонни централи и оптични дискови устройства, също ще бъдат закрити. По-точно, те ще престанат да съществуват като самостоятелни подразделения и ще влязат в състава на по-големи структури.

Планът за преструктуриране предвижда и съкращения на служители. Според предварителните оценки, шестте подразделения са генерирали приходи от 3,42 млрд. долара (5% от общите приходи) за финансовата година, която приключва на 31 март, но същевременно носят загуба на компанията от 0,4 млрд. долара.

Коментари по темата: „Мащабни преобразувания в Panasonic”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мащабни – удавили са се

  2. Anonymous

    80% от печалбата
    идва от
    20% от продажбите

Коментар